Woning isoleren Bodegnée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bodegnée? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met haalbare maatregelen zoals binnenmuren isoleren of isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna check je handige informatie over isolatie Bodegnée. Denk aan items als isolatie van de gevel en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bodegnee-4537

 • Elke maand besparen op energie
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Snel te plaatsen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuik
GemeenteVerlaine
Postcode4537
Gasverbruik22.880 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€172,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand achterhaal je de meest interessante onderdelen om je woning in Bodegnée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bodegnée is aantrekkelijk (ongeveer € 870 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €255 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1900 en de potentiële besparing ligt op €230, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, icynene, steenwol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bodegnée kost doorgaans €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1090. De besparing loopt op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Dit levert op circa €760 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er verscheidene rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Bodegnée (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Bodegnée is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per jaar. Hierna berekenen we de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Bodegnée. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4050)
€765
(€7200)
€1140
(€8850)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€220
(€1950)
€360
(€3600)
Spouwmuur€245
(€1650)
€550
(€2675)
€915
(€3250)
HR++ glas€240
(€1950)
€330
(€3200)
€420
(€4775)
isolatie bodegnee 4537

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Bodegnée?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Bodegnée isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525, dat betekent een winst van 350, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende klussen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina check je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over isolatiepremie in Verlaine

Door te profiteren van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Verlaine meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Verlaine
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Bodegnée wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bodegnée voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Bodegnée. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een optimale leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment