Woning isoleren Vaux-Et-Borset

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Vaux-Et-Borset? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref je handige informatie over isolatie Vaux-Et-Borset. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie buitenkant gevel en U-waarde. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-vaux-et-borset-4530

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Voor elk budget
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLuik
GemeenteVillers-Le-Bouillet
Postcode4530
Gasverbruik22.850 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€172,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de meest populaire toepassingen om jouw woning in Vaux-Et-Borset te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vaux-Et-Borset is aantrekkelijk beginnend bij € 810 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De prijzen zijn ongeveer €2000 en de winst ligt rond de €250 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, folie, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vaux-Et-Borset kost doorgaans €5450. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1030. Het rendement is al snel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12500. Het rendement is grofweg €810, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst beoordelen we de populairste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Vaux-Et-Borset (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Vaux-Et-Borset is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. Dat komt neer op €1350 per jaar. Hierna check je de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Vaux-Et-Borset. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3350)
€705
(€6150)
€1090
(€8250)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€270
(€2450)
€350
(€3600)
Spouwmuur€185
(€775)
€480
(€2475)
€790
(€3625)
HR++ glas€200
(€2050)
€310
(€3825)
€445
(€4425)
isolatie vaux-et-borset 4530

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vaux-Et-Borset?

Waarom moet ook ik mijn huis in Vaux-Et-Borset isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Watz en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3625 en geeft een besparing van €275 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo check je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van isolatiepremie in Villers-Le-Bouillet

Via de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Villers-Le-Bouillet in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Villers-Le-Bouillet
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Via het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Vaux-Et-Borset wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vaux-Et-Borset voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Vaux-Et-Borset. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment