Woning isoleren Flône

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Flône? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met haalbare maatregelen als bijv. dubbel glas en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Flône. Bijvoorbeeld items als de gevel isoleren en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-flone-4540

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Minder storende geluiden
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLuik
GemeenteAmay
Postcode4540
Gasverbruik22.920 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€173,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Flône te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Flône is goed te betalen (vanaf zo’n € 800 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten bedragen zo’n €1950 en de winst ligt rond de €280 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Flône kost +/- €5900. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Dit levert op circa €850 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er verscheidene interessante mogelijkheden. Hieronder bespreken we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Flône (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en ook een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van woning/huis in Flône kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 per jaar. Op deze pagina komen we met de totale prijs in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Flône. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3200)
€595
(€5100)
€1200
(€9500)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€170
(€1600)
€365
(€3400)
Spouwmuur€320
(€1025)
€490
(€2775)
€810
(€3450)
HR++ glas€190
(€2675)
€310
(€3475)
€370
(€4900)
isolatie flone 4540

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Meer weten over het isolatiebedrijf in Flône?

Wat is het voordeel van mijn woning in Flône isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Watz en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950, waarbij u een besparing realiseert van €205 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Amay

Door te profiteren van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Amay op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Amay
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Flône wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Flône voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Flône. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment