Woning isoleren Anderlecht

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Anderlecht? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op ons isolatie portaal ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Anderlecht. Denk aan topics als schuin dak isoleren en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-anderlecht-1070

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder tocht in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder last van lawaai van straat
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieBrussel
GemeenteAnderlecht
Postcode1070
Gasverbruik20.050 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€158,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna vind jij de meest interessante methodes om je woning in Anderlecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Anderlecht is financieel toegankelijk (om en nabij de € 800 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €270 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Anderlecht kost ongeveer €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Dit levert op plusminus €750 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we diverse aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest rendabele vormen.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Anderlecht (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en ook een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Anderlecht is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 p/jaar. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Anderlecht. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3700)
€625
(€6850)
€1150
(€8650)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€210
(€1700)
€390
(€3350)
Spouwmuur€390
(€1025)
€680
(€2150)
€915
(€3050)
HR++ glas€245
(€2300)
€265
(€3350)
€415
(€4775)
isolatie anderlecht 1070

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Anderlecht?

Waarom moet ook ik mijn huis in Anderlecht isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Essent en Lampiris, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en dat levert gemiddeld op €300 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Anderlecht

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Anderlecht aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Anderlecht
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Anderlecht wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Anderlecht voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Anderlecht. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment