Woning isoleren Elsene

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Elsene? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals het dak isoleren of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand tref je nuttige informatie over isolatie Elsene. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en deuren en schijntocht. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-elsene-1050

  • Flinke besparing
  • Een gezond wooncomfort
  • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
  • Mogelijkheid om veel zelf te doen
  • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieBrussel
GemeenteElsene
Postcode1050
Gasverbruik20.030 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€158,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje zie je de interessantste werkzaamheden om een woning in Elsene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Elsene kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 790 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €295 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, steenwol, icynene, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Elsene kost doorgaans €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11800. Daarmee bespaar je ongeveer €900 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook bestaan er diverse aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke alternatieven.

  • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
  • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
  • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
  • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
  • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Elsene (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Elsene is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be check je de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Elsene. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4200)
€685
(€4800)
€1100
(€8800)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€280
(€1800)
€365
(€3000)
Spouwmuur€195
(€1400)
€640
(€2275)
€865
(€3525)
HR++ glas€230
(€2250)
€340
(€3350)
€430
(€5150)
isolatie elsene 1050

Erkende Isolatiemerken:

  • Ursa
  • Borgh
  • IKO enertherm
  • Knauf Insulation
  • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Elsene?

Waarom zou ik mijn huis in Elsene isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Handy Home, Gamma, Dema, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

  • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
  • PUR: let op de giftige dampen
  • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
  • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
  • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
  • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
  • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Elsene

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

  • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
  • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Elsene op dit vlak doet.
  • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
  • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
  • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
  • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Elsene
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Elsene wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

  1. Huidige staat van de woning

    Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Via een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Elsene voor persoonlijk advies.

  2. Hoeveel mag het kosten?

    Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

  3. Offertes opvragen

    Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Elsene. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

  4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

    In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een aangename warme woning en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

  5. Genoeg ventileren

    In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment