Woning isoleren Regio Brussel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Brussel? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen als het dak isoleren en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Brussel. We bespreken zaken als tochtstrips of tochtbanden en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-brussel-1030

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Goed voor het milieu
 • Geluidswerende werking
 • Innovatieve manier van verwarmen

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat zijn de kosten van isolatie in Brussel (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Brussel kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. Dat komt neer op €875 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Brussel. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3450)
€725
(€7450)
€1120
(€9750)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€250
(€1950)
€390
(€3450)
Spouwmuur€285
(€1275)
€610
(€2725)
€830
(€3475)
HR++ glas€240
(€2375)
€300
(€4275)
€375
(€5350)

Brussel
Schaarbeek
Etterbeek
Elsene
Sint-Gillis
Anderlecht
Sint-Jans-Molenbeek
Koekelberg
Sint-Agatha-Berchem
Ganshoren
Jette
Evere
Sint-Pieters-Woluwe
Oudergem
Watermaal-Bosvoorde
Ukkel
Vorst
Sint-Lambrechts-Woluwe
Sint-Joost-Ten-Noode

Informatie rondom isolatiepremie in Brussel

Dankzij de geldende premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Brussel kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brussel
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!