Woning isoleren Etterbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Etterbeek? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je diverse informatie over isolatie Etterbeek. Je kunt denken aan vraagstukken over tochtprofielen en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-etterbeek-1040

 • Een fors lagere energierekening
 • Weinig last meer van vocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieBrussel
GemeenteEtterbeek
Postcode1040
Gasverbruik20.020 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€157,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina tref jij de meest interessante stappen om je woning in Etterbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Etterbeek is voordeling beginnend bij € 860 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1700 en het rendement ligt op zo’n €280 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, dekens, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Etterbeek kost gemiddeld €5100. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. De potentiële besparing ligt op €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11900. Hiermee bespaar je ong. €780, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Etterbeek (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Etterbeek is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. De besparing komt neer op €1125 per 12 maanden. Onderstaand ontdek je de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Etterbeek. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3700)
€705
(€5600)
€980
(€8850)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€175
(€2400)
€345
(€2850)
Spouwmuur€245
(€800)
€470
(€2450)
€785
(€3175)
HR++ glas€240
(€2375)
€265
(€4000)
€450
(€5350)
isolatie etterbeek 1040

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Etterbeek?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Etterbeek isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925 en dat levert gemiddeld op €285 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Etterbeek

Mede door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Etterbeek aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Etterbeek
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Etterbeek wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verouderde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Etterbeek voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Etterbeek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment