Woning isoleren Sint-Gillis

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sint-Gillis? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be vind je bruikbare informatie over isolatie Sint-Gillis. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals de binnengevel isoleren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-gillis-1060

 • Significant lagere energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Beschermt ook tegen brand
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieBrussel
GemeenteSint-Gillis
Postcode1060
Gasverbruik20.040 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€158,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Sint-Gillis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Gillis is voordeling (vanaf zo’n € 910 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €290 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1875 en het resultaat is zo’n €245 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Gillis kost doorgaans €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Dit levert op zo’n €770 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog meer alternatieve vormen. Hierna benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Gillis (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Sint-Gillis is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 p/jaar. Op deze pagina calculeren we de hoogte van de investering zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Sint-Gillis. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4150)
€595
(€5050)
€1070
(€8750)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€185
(€1800)
€385
(€2750)
Spouwmuur€400
(€1550)
€510
(€1950)
€895
(€3425)
HR++ glas€210
(€2400)
€295
(€4150)
€415
(€4950)
isolatie sint-gillis 1060

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Sint-Gillis?

Waarom zou ik mijn woning in Sint-Gillis isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Essent en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225, waarbij u een besparing realiseert van €295 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Onderstaand komen we met meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Sint-Gillis

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Sint-Gillis kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Sint-Gillis
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Sint-Gillis wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sint-Gillis voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Gillis. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment