Woning isoleren Rotheux-Rimière

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rotheux-Rimière? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel als tussenwanden isoleren of radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website check je diverse informatie over isolatie Rotheux-Rimière. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals verwarmingsbuizen isoleren en warmtelekken. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-rotheux-rimiere-4120

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Minder geluidsoverlast
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLuik
GemeenteNeupré
Postcode4120
Gasverbruik21.530 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€165,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna check je de populairste acties om je woning in Rotheux-Rimière te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rotheux-Rimière kan erg voordelig (al vanaf € 800 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €235 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De onkosten zijn gemiddeld €2000 en het rendement ligt op zo’n €195 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Rotheux-Rimière kost ongeveer €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1060. Het rendement is al snel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Het rendement is zo’n €980 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er meerdere populaire vormen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Rotheux-Rimière (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en ook een groenere toekomst? Isoleren van een huis in Rotheux-Rimière kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. Dat is dus al gauw €1100 per jaar. Hierna bekijk je de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Rotheux-Rimière. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4000)
€885
(€5600)
€1180
(€8900)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€275
(€1650)
€310
(€3400)
Spouwmuur€305
(€1725)
€620
(€2450)
€815
(€3125)
HR++ glas€200
(€2650)
€325
(€3025)
€360
(€4575)
isolatie rotheux-rimiere 4120

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Rotheux-Rimière?

Wat is het voordeel van mijn woning in Rotheux-Rimière isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij als Mega en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3725 en dat levert gemiddeld op €200 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige klussen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Hubo, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Neupré

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Neupré kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Neupré
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Rotheux-Rimière wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Rotheux-Rimière voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Rotheux-Rimière. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment