Woning isoleren Tilff

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Tilff? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als je dak isoleren of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je handige informatie over isolatie Tilff. Je komt meer te weten over onderwerpen als muren isoleren en spouwanker. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-tilff-4130

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Relatief snel te plaatsen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteEsneux
Postcode4130
Gasverbruik21.560 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€165,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop bekijk je de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Tilff te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tilff is goedkoop (om en nabij de € 720 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1625 en je bespaart al snel €185 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Tilff kost om en nabij de €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Het voordeel is ong. €850 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog meer populaire alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Tilff (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van de woning in Tilff is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Tilff. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3700)
€615
(€7200)
€1200
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€255
(€2500)
€315
(€2900)
Spouwmuur€315
(€725)
€490
(€1975)
€940
(€3275)
HR++ glas€250
(€2300)
€260
(€3050)
€380
(€5350)
isolatie tilff 4130

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Tilff?

Wat is het voordeel van mijn woning in Tilff isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Mega en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Mede geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100 en besparen tot €245 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Onderstaand vind je nuttige informatie over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Esneux

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt een huis isoleren verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Esneux in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Esneux
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Tilff wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Tilff voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Tilff. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en structureel lagere energielasten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment