Woning isoleren Gomzé-Andoumont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gomzé-Andoumont? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een investering als triple glas of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Gomzé-Andoumont. Dit kan gaan om zaken als deuren isoleren en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-gomze-andoumont-4140

 • Lagere energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeenteSprimont
Postcode4140
Gasverbruik21.580 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€166,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina check jij de meest toegepaste acties om je woning in Gomzé-Andoumont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gomzé-Andoumont is goedkoop (vanaf zo’n € 740 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn zo’n €1775 en het bespaart circa €215, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, glaswol, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Gomzé-Andoumont kost gemiddeld €5300. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12300. De winst is ong. €930 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0bestaan er nog enkele rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Gomzé-Andoumont (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of wellicht een energiezuinige samenleving? Isoleren van woning/huis in Gomzé-Andoumont is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 (jaarlijks). Hierna ontdek je de totale prijs in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Gomzé-Andoumont. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3050)
€805
(€4600)
€910
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€170
(€1650)
€375
(€3350)
Spouwmuur€265
(€1125)
€600
(€2575)
€905
(€3625)
HR++ glas€230
(€2475)
€310
(€4075)
€410
(€4700)
isolatie gomze-andoumont 4140

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Gomzé-Andoumont?

Waarom juist nu mijn huis in Gomzé-Andoumont isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en dat levert gemiddeld op €220 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze pagina check je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Gamma, Dema. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Sprimont

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Sprimont in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sprimont
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Gomzé-Andoumont wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Gomzé-Andoumont voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Gomzé-Andoumont. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment