Woning isoleren Anthisnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Anthisnes? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals HR++ glas of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je uiteenlopende informatie over isolatie Anthisnes. Je komt meer te weten over onderwerpen als de spouw isoleren en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-anthisnes-4160

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Een duurzame oplossing
 • Weinig last van geluid
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuik
GemeenteAnthisnes
Postcode4160
Gasverbruik22.290 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€172,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop check je de populairste onderdelen om een woning in Anthisnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Anthisnes is aantrekkelijk (ongeveer € 710 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven bedragen zo’n €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Anthisnes kost doorgaans €4900. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Het rendement is ongeveer €810, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zien we nog enkele rendabele oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Anthisnes (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een groenere wereld? Isoleren van een woning in Anthisnes kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Anthisnes. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3950)
€655
(€6050)
€1160
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€270
(€2650)
€345
(€3050)
Spouwmuur€285
(€1500)
€690
(€2400)
€810
(€3025)
HR++ glas€220
(€2350)
€260
(€3050)
€410
(€4950)
isolatie anthisnes 4160

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Anthisnes?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Anthisnes isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Mega of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000 en besparen tot €270 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Anthisnes

Door de huidige premies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Anthisnes in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Anthisnes
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Anthisnes wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Anthisnes voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Anthisnes. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment