Woning isoleren Vaux-Sous-Chèvremont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vaux-Sous-Chèvremont? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een aantal stappen als spouwmuren isoleren of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be check je uiteenlopende informatie over isolatie Vaux-Sous-Chèvremont. We gaan aan de slag met items als tochtwering en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-vaux-sous-chevremont-4051

 • Lagere energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLuik
GemeenteChaudfontaine
Postcode4051
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€164,34

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf check jij de aantrekkelijkste manieren om je woning in Vaux-Sous-Chèvremont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vaux-Sous-Chèvremont is interessant (al vanaf € 810 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €275 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €215 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Vaux-Sous-Chèvremont kost gemiddeld €4800. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Het rendement is al snel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Het rendement is plusminus €750 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we meerdere aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Vaux-Sous-Chèvremont (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of bijdragen aan een duurzame wereld? Isoleren van jouw woning in Vaux-Sous-Chèvremont is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2525 m3. Dat is dus al gauw €850 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Vaux-Sous-Chèvremont. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3800)
€805
(€6450)
€1090
(€8050)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€180
(€1550)
€385
(€3000)
Spouwmuur€240
(€1300)
€630
(€2575)
€780
(€3275)
HR++ glas€245
(€2400)
€290
(€3175)
€350
(€5225)
isolatie vaux-sous-chevremont 4051

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Vaux-Sous-Chèvremont?

Waarom moet ook ik mijn huis in Vaux-Sous-Chèvremont isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Luminus en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600 en dat levert gemiddeld op €255 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Hubo, Big Mat, Dema, Gamma, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Chaudfontaine

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Chaudfontaine meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chaudfontaine
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Via de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vaux-Sous-Chèvremont wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om enkel glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Vaux-Sous-Chèvremont voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Vaux-Sous-Chèvremont. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een optimaal wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment