Woning isoleren Berchem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Berchem? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen als bijv. isolatie van de vloer en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Berchem. Bijvoorbeeld topics als naden en kieren dichten en energie besparen tips. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-berchem-2600

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Milieubewuste keuze
 • Weinig geluid in de woning
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2600
Gasverbruik23.260 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€174,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk jij de meest toegepaste methodes om je woning in Berchem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Berchem is goed te betalen (vanaf zo’n € 890 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De tarieven variëren rond €1625 en het bespaart circa €245 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Berchem kost je zo’n €4550. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Het rendement is al snel €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12400. Hiermee bespaar je grofweg €920 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we allerlei interessante alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Berchem (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijkertijd een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Berchem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Berchem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4350)
€855
(€6100)
€1100
(€9600)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€250
(€2400)
€390
(€3150)
Spouwmuur€195
(€1125)
€560
(€2500)
€930
(€3475)
HR++ glas€240
(€2475)
€340
(€3125)
€425
(€4750)
isolatie berchem 2600

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Berchem?

Waarom mijn woning in Berchem isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Eneco of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875, waarbij u een besparing realiseert van €285 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Antwerpen

Met hulp van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Antwerpen in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Antwerpen
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Berchem wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Berchem voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Berchem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezond binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment