Woning isoleren Vremde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vremde? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met haalbare maatregelen zoals bodemisolatie of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Vremde. Bijvoorbeeld items als spouwmuren isoleren en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-vremde-2531

 • Snel terugverdiend
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Milieubewuste keuze
 • Tevens geluidsisolatie
 • Een hoger energielabel

ProvincieAntwerpen
GemeenteBoechout
Postcode2531
Gasverbruik23.200 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€173,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand bekijk je de meest populaire methodes om je woning in Vremde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vremde is goed te betalen (vanaf ongeveer € 720 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €250 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Vremde kost gemiddeld €5650. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Het rendement is circa €880 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zien we allerlei aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Vremde (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Vremde kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2825 m3. Dat is dus al gauw €1450 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de hoogte van de investering zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Vremde. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3800)
€695
(€5650)
€980
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€260
(€2100)
€340
(€2750)
Spouwmuur€255
(€950)
€420
(€1975)
€785
(€3025)
HR++ glas€240
(€2050)
€295
(€3400)
€450
(€5150)
isolatie vremde 2531

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Vremde?

Waarom mijn woning in Vremde isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Engie en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350 en dat bespaart tot €270 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Boechout

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt een huis isoleren lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Boechout aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Boechout
Het is evident: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Vremde wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Vremde voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Vremde. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment