Woning isoleren Bevel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bevel? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een investering zoals vliering isoleren of kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze website lees je belangrijke informatie over isolatie Bevel. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als schuimstrips en glaswol. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-bevel-2560

 • Besparen op energierekening
 • Minder tocht in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieAntwerpen
GemeenteNijlen
Postcode2560
Gasverbruik23.220 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€173,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina tref jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Bevel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bevel is betaalbaar (vanaf € 900 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten fluctueren rond de €1875 en het resultaat is zo’n €195 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bevel kost om en nabij de €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11600. Je profiteert van ongeveer €850 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we nog meer rendabele vormen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Bevel (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Bevel is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal berekenen we de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Bevel. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3150)
€865
(€6700)
€1140
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€230
(€2300)
€355
(€2900)
Spouwmuur€230
(€1625)
€440
(€2075)
€890
(€3225)
HR++ glas€195
(€2625)
€280
(€4225)
€450
(€4625)
isolatie bevel 2560

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bevel?

Waarom juist nu mijn huis in Bevel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300 en dat levert gemiddeld op €210, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Brico, Handy Home, Gamma, Dema, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Nijlen

Door te profiteren van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Nijlen aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nijlen
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Bevel wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Bevel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Bevel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een prettig klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment