Woning isoleren Vorst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vorst? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een isolatiemaatregel als triple glas en isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Vorst. We zoomen in op vraagstukken over isolerende kozijnen en deuren en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-vorst-2430

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Ook voor doe-het-zelver
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieAntwerpen
GemeenteLaakdal
Postcode2430
Gasverbruik23.100 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€171,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand tref je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Vorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vorst is interessant (ongeveer € 900 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €285 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €265, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vorst kost +/- €5250. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. De potentiële besparing ligt op €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13500. Het voordeel is plusminus €780 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog enkele interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vorst (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van de woning in Vorst is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. Dat is dus al gauw €1025 per jaar. Hierna komen we met de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Vorst. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4000)
€575
(€6300)
€940
(€9700)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€210
(€1700)
€360
(€3300)
Spouwmuur€365
(€1575)
€540
(€2125)
€870
(€3250)
HR++ glas€235
(€1925)
€305
(€3700)
€355
(€5400)
isolatie vorst 2430

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Vorst?

Wat is het voordeel van mijn woning in Vorst isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400 en dat levert gemiddeld op €260 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote klussen als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. In de box hieronder bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Handy Home, Dema, Big Mat, Hubo. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Laakdal

Met hulp van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Laakdal aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Laakdal
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Vorst wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vorst voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Vorst. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment