Woning isoleren Berendrecht

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Berendrecht? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen zoals spouwmuurisolatie en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze website lees je belangrijke informatie over isolatie Berendrecht. Je komt meer te weten over items als dakkapel isoleren en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-berendrecht-2040

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een prettig klimaat in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2040
Gasverbruik22.710 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€172,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf lees jij de populairste acties om je woning in Berendrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Berendrecht is interessant (vanaf zo’n € 840 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn gemiddeld €1925 en de potentiële besparing ligt op €265, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, glaswol, icynene, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Berendrecht kost je zo’n €4500. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1070. Het rendement is al snel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €13000. Hiermee bespaar je ongeveer €770 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we verschillende mogelijke vormen. In het gedeelte hierna behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Berendrecht (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Berendrecht is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Berendrecht. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€855
(€7000)
€1030
(€9950)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€240
(€2450)
€360
(€2850)
Spouwmuur€215
(€1650)
€710
(€2100)
€895
(€3200)
HR++ glas€245
(€2400)
€290
(€3250)
€380
(€5400)
isolatie berendrecht 2040

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Berendrecht?

Waarom mijn woning in Berendrecht isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Dema, Gamma, Brico, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Antwerpen

Met behulp van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Antwerpen op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Antwerpen
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Berendrecht wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Berendrecht voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Berendrecht. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment