Woning isoleren Sint-Margriete-Houtem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Margriete-Houtem? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een aantal stappen als isolatie van de spouwmuur en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Sint-Margriete-Houtem. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de vloer en K-waarde. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-sint-margriete-houtem-3470

 • Een fors lagere energierekening
 • Weinig last meer van vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenaken
Postcode3470
Gasverbruik22.670 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€171,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje zie je de meest toegepaste acties om jullie woning in Sint-Margriete-Houtem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Margriete-Houtem is goed te betalen (vanaf zo’n € 760 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1850 en het bespaart circa €215 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Margriete-Houtem kost gemiddeld €5250. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12200. Het rendement is plusminus €990 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we nog enkele vaak toegepaste oplossingen. Hieronder behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sint-Margriete-Houtem (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van de woning in Sint-Margriete-Houtem is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. Dat is dus al gauw €1275 (jaarlijks). Op deze website check je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Sint-Margriete-Houtem. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3900)
€865
(€6400)
€1040
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€250
(€1600)
€330
(€3550)
Spouwmuur€255
(€1625)
€550
(€2700)
€830
(€3400)
HR++ glas€225
(€2200)
€295
(€4150)
€440
(€5375)
isolatie sint-margriete-houtem 3470

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sint-Margriete-Houtem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sint-Margriete-Houtem isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder als Mega of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600 en dat bespaart tot €220 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote klussen als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Kortenaken

Door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Kortenaken kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortenaken
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Sint-Margriete-Houtem wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn enkel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Sint-Margriete-Houtem voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Margriete-Houtem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment