Woning isoleren Molenbeek-Wersbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Molenbeek-Wersbeek? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de bodem of isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je diverse informatie over isolatie Molenbeek-Wersbeek. We staan stil bij topics als radiatorfolie en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-molenbeek-wersbeek-3461

 • Lagere energienota
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Brandbeschermend
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBekkevoort
Postcode3461
Gasverbruik22.650 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€171,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina ontdek je de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Molenbeek-Wersbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Molenbeek-Wersbeek is voordeling (al vanaf € 960 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €295 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1925 en het bespaart circa €195, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, icynene, steenwol, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Molenbeek-Wersbeek kost je zo’n €5150. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11400. Hiermee bespaar je zo’n €770 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we diverse rendabele oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Molenbeek-Wersbeek (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een groenere samenleving? Isoleren van woning/huis in Molenbeek-Wersbeek kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Molenbeek-Wersbeek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3100)
€795
(€7450)
€1080
(€8950)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€200
(€1600)
€400
(€2900)
Spouwmuur€385
(€1525)
€600
(€2625)
€905
(€3275)
HR++ glas€200
(€2725)
€315
(€3400)
€350
(€4925)
isolatie molenbeek-wersbeek 3461

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Molenbeek-Wersbeek?

Waarom moet ook ik mijn huis in Molenbeek-Wersbeek isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Luminus of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650, dat betekent een winst van 215 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Bekkevoort

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Bekkevoort kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bekkevoort
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Molenbeek-Wersbeek wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Molenbeek-Wersbeek voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Molenbeek-Wersbeek. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment