Woning isoleren Kersbeek-Miskom

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Kersbeek-Miskom? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder lees je uitgebreide informatie over isolatie Kersbeek-Miskom. Je komt meer te weten over thema’s als tochtbanden en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-kersbeek-miskom-3472

 • Interessante terugverdientijd
 • Minder last van vocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenaken
Postcode3472
Gasverbruik22.690 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€172,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje zie je de meest toegepaste acties om jouw woning in Kersbeek-Miskom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kersbeek-Miskom is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 800 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven variëren rond €1900 en de besparing loopt op tot €280 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Kersbeek-Miskom kost +/- €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11400. Het voordeel is grofweg €900 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zien we verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Kersbeek-Miskom (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een duurzame wereld? Isoleren van jouw woning in Kersbeek-Miskom kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. Dat is dus al gauw €1250 per jaar. Op deze website bekijk je de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Kersbeek-Miskom. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3450)
€715
(€7450)
€1240
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€205
(€1700)
€385
(€3300)
Spouwmuur€390
(€950)
€470
(€2600)
€915
(€3650)
HR++ glas€245
(€2400)
€340
(€3250)
€450
(€4775)
isolatie kersbeek-miskom 3472

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Kersbeek-Miskom?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Kersbeek-Miskom isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en dat bespaart tot €320 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Gamma, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Kortenaken

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Kortenaken aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortenaken
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Kersbeek-Miskom wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, gammele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kersbeek-Miskom voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Kersbeek-Miskom. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment