Woning isoleren Zerkegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Zerkegem? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van een isolatiemaatregel als HR++ glas of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met bruikbare informatie over isolatie Zerkegem. We bespreken zaken als tochtprofielen en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-zerkegem-8490

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteJabbeke
Postcode8490
Gasverbruik22.060 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€166,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind je de meest toegepaste manieren om je woning in Zerkegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zerkegem is goed te betalen (vanaf ongeveer € 870 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €185 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn ongeveer €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €200, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zerkegem kost doorgaans €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Je profiteert van zo’n €750, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er allerlei aantrekkelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Zerkegem (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Zerkegem is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per 12 maanden. Hierna kijken we naar de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Zerkegem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3600)
€685
(€5200)
€1080
(€9650)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€255
(€2500)
€315
(€3400)
Spouwmuur€340
(€1525)
€620
(€2000)
€920
(€3225)
HR++ glas€230
(€2750)
€265
(€3925)
€420
(€5275)
isolatie zerkegem 8490

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Zerkegem?

Waarom moet ook ik mijn huis in Zerkegem isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950, waarbij u een besparing realiseert van €305, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote projecten als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Jabbeke

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Jabbeke in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jabbeke
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Zerkegem wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zerkegem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Zerkegem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een prettig wooncomfort en een significant lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment