Woning isoleren Aalbeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Aalbeke? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een investering als de kruipruimte isoleren en isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna komen we met uitgebreide informatie over isolatie Aalbeke. Je leest uitvoerig over items als de bodem isoleren en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-aalbeke-8511

 • Lagere stookkosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Postcode8511
Gasverbruik22.130 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€167,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be lees jij de interessantste toepassingen om jullie woning in Aalbeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Aalbeke is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 870 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €205 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Aalbeke kost plusminus €4550. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Hiermee bespaar je circa €930 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog een aantal rendabele opties. In de volgende paragraaf behandelen we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Aalbeke (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een groenere gemeenschap? Isoleren van de woning in Aalbeke kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Aalbeke. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4250)
€615
(€5150)
€1110
(€8050)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€265
(€2450)
€315
(€3400)
Spouwmuur€375
(€1375)
€680
(€2525)
€950
(€3050)
HR++ glas€235
(€2650)
€300
(€3425)
€400
(€4625)
isolatie aalbeke 8511

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Aalbeke?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Aalbeke isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Lampiris, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Onderstaand check je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Handy Home, Brico, Dema, Gamma, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Kortrijk

Door te profiteren van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Kortrijk op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortrijk
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Aalbeke wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Aalbeke voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Aalbeke. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment