Woning isoleren Bissegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bissegem? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties zoals isolatie van de spouwmuur en radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over isolatie Bissegem. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie buitenkant gevel en condensvorming. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-bissegem-8501

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Postcode8501
Gasverbruik22.070 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€167,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop ontdek je de meest toegepaste methodes om je woning in Bissegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bissegem kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 900 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen bedragen zo’n €2000 en de potentiële besparing ligt op €225 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bissegem kost ongeveer €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1110. De potentiële besparing ligt op €830 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Hiermee bespaar je ongeveer €850 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we meerdere mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bissegem (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en ook een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Bissegem is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Bissegem. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4150)
€635
(€5550)
€1150
(€9800)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€240
(€1650)
€360
(€3350)
Spouwmuur€290
(€1650)
€530
(€2150)
€885
(€3675)
HR++ glas€225
(€2500)
€315
(€3150)
€450
(€4650)
isolatie bissegem 8501

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Bissegem?

Waarom mijn woning in Bissegem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300, waarbij u een besparing realiseert van €290 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Te koop bij bekende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Kortrijk

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Kortrijk op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortrijk
Het is simpel: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Bissegem wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bissegem voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Bissegem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment