Woning isoleren Kooigem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Kooigem? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna vind je handige informatie over isolatie Kooigem. We zoomen in op onderwerpen als deuren isoleren en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-kooigem-8510

 • Significant lagere energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Voor elk budget
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Postcode8510
Gasverbruik22.100 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€167,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check jij de meest interessante toepassingen om jullie woning in Kooigem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kooigem kan erg voordelig (ongeveer € 760 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €190 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn ongeveer €1950 en de besparing loopt op tot €245, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kooigem kost ongeveer €4850. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Daarmee bespaar je om en nabij €750 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0noemen we meerdere rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Kooigem (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere samenleving? Isoleren van woning/huis in Kooigem kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2625 m3. Dat komt neer op €1450 p/jaar. Op ons isolatie portaal check je de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Kooigem. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3900)
€725
(€5950)
€1050
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€210
(€2350)
€380
(€3300)
Spouwmuur€310
(€1700)
€680
(€2400)
€850
(€3675)
HR++ glas€215
(€2775)
€275
(€3475)
€385
(€4975)
isolatie kooigem 8510

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Kooigem?

Waarom zou ik mijn woning in Kooigem isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Mede geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675, waarbij u een besparing realiseert van €240, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hierna bekijk je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home, Big Mat. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Kortrijk

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Kortrijk meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortrijk
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Kooigem wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kooigem voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Kooigem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment