Woning isoleren Heule

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Heule? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals het dak isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je bruikbare informatie over isolatie Heule. Bijvoorbeeld thema’s als tochtwering en purschuim. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-heule-8501

 • Lagere maandlasten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder uitstoot van CO2
 • Minder storende geluiden
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Postcode8501
Gasverbruik22.080 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€167,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf check je de populairste onderdelen om je woning in Heule te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Heule is goedkoop (plusminus € 750 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1700 en je bespaart al snel €250 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Heule kost zo’n €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Het rendement is al snel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11700. De winst is grofweg €910 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we nog enkele rendabele oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Heule (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van woning/huis in Heule kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Heule. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4200)
€605
(€6750)
€980
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€250
(€2100)
€340
(€2850)
Spouwmuur€370
(€1725)
€610
(€2400)
€860
(€3350)
HR++ glas€235
(€2750)
€300
(€3775)
€370
(€4450)
isolatie heule 8501

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Heule?

Waarom moet ook ik mijn huis in Heule isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Poweo, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200, dat betekent een winst van 350 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hieronder komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Dema, Big Mat, Handy Home, Hubo, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Kortrijk

Door een speciale premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Kortrijk op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortrijk
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Heule wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Heule voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Heule. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment