Woning isoleren Hulste

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hulste? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel als dubbel glas of tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je diverse informatie over isolatie Hulste. Je komt meer te weten over items als isolatie van de spouwmuur en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-hulste-8531

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Weinig geluid in de woning
 • Hogere woningwaarde

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHarelbeke
Postcode8531
Gasverbruik22.150 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€168,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de populairste toepassingen om jullie woning in Hulste te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hulste kan erg voordelig (al vanaf +/- € 900 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven liggen rond €1800 en de winst ligt rond de €260 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hulste kost je zo’n €4950. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €970. De besparing loopt op tot €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11000. Daarmee bespaar je ong. €880 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook zijn er verscheidene rendabele vormen. In het gedeelte hierna beoordelen we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Hulste (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en uiteraard een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Hulste is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. De besparing komt neer op €1475 p/jaar. Hieronder calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Hulste. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3850)
€705
(€4500)
€960
(€9150)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€235
(€1800)
€360
(€3200)
Spouwmuur€235
(€1575)
€640
(€2675)
€895
(€3325)
HR++ glas€205
(€2650)
€320
(€3100)
€405
(€4825)
isolatie hulste 8531

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Hulste?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Hulste isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Lampiris, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850 en geeft een besparing van €315, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Harelbeke

Mede door een speciale premie wordt woningisolatie nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Harelbeke aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Harelbeke
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Hulste wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Hulste voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Hulste. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangename warme woning en een fors lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment