Woning isoleren Arendonk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Arendonk? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals isolatie van de spouw of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Arendonk. Dit kan gaan om onderwerpen als radiatorisolatie en houten vloer isoleren. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-arendonk-2370

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Geen vochtproblemen
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Maak je huis stiller
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieAntwerpen
GemeenteArendonk
Postcode2370
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€164,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Arendonk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Arendonk kan erg voordelig (al vanaf € 850 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen liggen rond €1800 en het rendement ligt op zo’n €285, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Arendonk kost +/- €5200. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1010. De besparing loopt op tot €820 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12200. De winst is plusminus €990 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast kennen we allerlei vaak toegepaste opties. Hieronder vermelden we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Arendonk (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Arendonk kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2225 m3. Dat komt neer op €1375 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Arendonk. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3700)
€705
(€5550)
€1080
(€9250)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€265
(€1650)
€325
(€3250)
Spouwmuur€355
(€1400)
€430
(€2350)
€855
(€3275)
HR++ glas€250
(€2025)
€335
(€3025)
€350
(€5050)
isolatie arendonk 2370

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Meer weten over het isolatiebedrijf in Arendonk?

Waarom zou ik mijn woning in Arendonk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975, waarbij u een besparing realiseert van €330 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande acties zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Te koop bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Brico, Dema, Hubo, Big Mat, Gamma. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Arendonk

Mede door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Arendonk aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Arendonk
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Arendonk wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Arendonk voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Arendonk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een prettige leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment