Woning isoleren Oud-Turnhout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oud-Turnhout? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals je dak isoleren en radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Oud-Turnhout. Bijvoorbeeld items als buisisolatie en EPS isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-oud-turnhout-2360

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een prettig leefklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Ook akoestische isolatie
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieAntwerpen
GemeenteOud-Turnhout
Postcode2360
Gasverbruik21.330 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€164,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website check jij de meest interessante stappen om jouw woning in Oud-Turnhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oud-Turnhout kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 790 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oud-Turnhout kost zo’n €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. De besparing loopt op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11200. Het voordeel is om en nabij €770 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens bestaan er nog enkele aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Oud-Turnhout (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of wellicht een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Oud-Turnhout kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2075 m3. De besparing komt neer op €900 op jaarbasis. Onderstaand vind je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Oud-Turnhout. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4300)
€625
(€6750)
€1050
(€8750)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€210
(€1650)
€330
(€2950)
Spouwmuur€350
(€750)
€500
(€2075)
€850
(€3125)
HR++ glas€215
(€1925)
€340
(€3925)
€450
(€4525)
isolatie oud-turnhout 2360

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Meer weten over het isolatiebedrijf in Oud-Turnhout?

Waarom zou ik mijn huis in Oud-Turnhout isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600 en geeft een besparing van €350 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote klussen als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hieronder tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Oud-Turnhout

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Oud-Turnhout in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oud-Turnhout
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Oud-Turnhout wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Middels een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Oud-Turnhout voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Oud-Turnhout. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden sowieso een aangename warme woning en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment