Woning isoleren Vosselaar

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vosselaar? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen als bijv. het dak isoleren of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Vosselaar. We staan stil bij zaken als tochtbanden en verschillende materialen. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-vosselaar-2350

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Ook geluidsdicht
 • Toekomstbestendig

ProvincieAntwerpen
GemeenteVosselaar
Postcode2350
Gasverbruik21.320 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€164,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna ontdek je de populairste acties om jouw woning in Vosselaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vosselaar is interessant (al vanaf +/- € 990 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €290 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten liggen rond €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, steenwol, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vosselaar kost ongeveer €4950. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Het rendement is plusminus €950 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er meerdere mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Vosselaar (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of wellicht een groenere maatschappij? Isoleren van woning/huis in Vosselaar is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2750 m3. Dat is dus al gauw €1275 p/jaar. Hieronder komen we met de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Vosselaar. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3650)
€725
(€5500)
€1190
(€8000)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€270
(€2400)
€385
(€3000)
Spouwmuur€255
(€1725)
€550
(€2750)
€875
(€3425)
HR++ glas€240
(€2750)
€335
(€3150)
€355
(€4525)
isolatie vosselaar 2350

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Vosselaar?

Waarom moet ook ik mijn huis in Vosselaar isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600, waarbij u een besparing realiseert van €240, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Zo komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke projecten als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Gamma, Handy Home, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Vosselaar

Via de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Vosselaar aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vosselaar
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Vosselaar wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vosselaar voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Vosselaar. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment