Woning isoleren Hoogstraten

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hoogstraten? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een aantal stappen als isolatie van de spouwmuur en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Hoogstraten. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als tussenwanden isoleren en glaswol. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-hoogstraten-2320

 • Besparen op energienota
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Beter energielabel

ProvincieAntwerpen
GemeenteHoogstraten
Postcode2320
Gasverbruik21.290 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€163,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna vind jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Hoogstraten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hoogstraten is goedkoop (rond de € 940 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten fluctueren rond de €1775 en je bespaart al snel €270 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Hoogstraten kost om en nabij de €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13100. Het rendement is plusminus €980, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we meerdere alternatieve mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hoogstraten (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en een bewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Hoogstraten kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 op jaarbasis. Op deze website vind je de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Hoogstraten. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3050)
€685
(€7450)
€1180
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€270
(€2450)
€400
(€3600)
Spouwmuur€315
(€1650)
€440
(€2575)
€875
(€3150)
HR++ glas€250
(€1850)
€270
(€4150)
€420
(€5000)
isolatie hoogstraten 2320

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Hoogstraten?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Hoogstraten isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725, waarbij u een besparing realiseert van €220, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Hoogstraten

Via de huidige premies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Hoogstraten op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Hoogstraten
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Hoogstraten wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Hoogstraten voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Hoogstraten. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment