Woning isoleren Beerse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Beerse? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van enkele acties zoals isolatie van de spouw of isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Beerse. Denk aan onderwerpen als isolatie van verwarmingsbuizen en spuitisolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-beerse-2340

 • Supersnel terugverdient
 • Een optimaal leefklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Meer stilte in huis
 • Toekomstbestendig

ProvincieAntwerpen
GemeenteBeerse
Postcode2340
Gasverbruik21.310 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€164,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand check jij de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Beerse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Beerse kan erg voordelig (al vanaf € 770 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De prijzen zijn zo’n €1850 en het rendement ligt op zo’n €230 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Beerse kost ongeveer €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Daarmee bespaar je plusminus €830, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog enkele rendabele opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Beerse (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een bewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Beerse is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 p/jaar. Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Beerse. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3650)
€845
(€6650)
€980
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€185
(€2150)
€350
(€2700)
Spouwmuur€265
(€1650)
€680
(€1925)
€940
(€3475)
HR++ glas€210
(€2700)
€340
(€3500)
€400
(€5050)
isolatie beerse 2340

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Beerse?

Waarom mijn woning in Beerse isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Luminus en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Mede biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850 en dat bespaart tot €310 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Brico, Handy Home, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Beerse

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Beerse in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beerse
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via het advies hieronder creëer je een isolatieplan Beerse wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Beerse voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Beerse. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment