Woning isoleren Crupet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Crupet? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals dakisolatie of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hierna vind je belangrijke informatie over isolatie Crupet. We bespreken thema’s als isolatie binnenkant gevel en schijntocht. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-crupet-5332

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Een duurzame oplossing
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNamen
GemeenteAssesse
Postcode5332
Gasverbruik21.220 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€165,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna tref jij de meest interessante manieren om een woning in Crupet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Crupet is goed te betalen (vanaf zo’n € 900 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De kosten variëren rond €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €185, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Crupet kost gemiddeld €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12000. Daarmee bespaar je om en nabij €790 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog enkele populaire werkzaamheden. Hieronder behandelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Crupet (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Crupet is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per jaar. Op deze website tref je de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Crupet. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4250)
€795
(€6050)
€1000
(€8550)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€240
(€1850)
€335
(€2700)
Spouwmuur€185
(€1075)
€640
(€2275)
€785
(€3575)
HR++ glas€195
(€1975)
€265
(€3200)
€415
(€5250)
isolatie crupet 5332

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Crupet?

Waarom juist nu mijn huis in Crupet isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega of Poweo, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375 en geeft een besparing van €245 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Hubo. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Assesse

Met hulp van de geldende premie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Assesse aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Assesse
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Crupet wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Crupet voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Crupet. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen dragen bij aan een aangename warme woning en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment