Woning isoleren Bolinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bolinne? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld je dak isoleren of isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je waardevolle informatie over isolatie Bolinne. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de buitengevel en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bolinne-5310

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Weinig last meer van vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Snel te plaatsen
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode5310
Gasverbruik21.060 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€162,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna check je de meest toegepaste manieren om je woning in Bolinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bolinne is voordeling (ongeveer € 920 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen bedragen zo’n €1650 en het rendement ligt op zo’n €205 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bolinne kost je zo’n €4550. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. De potentiële besparing ligt op €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11800. Daarmee bespaar je zo’n €820 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we diverse interessante werkzaamheden. In onderstaande tekst vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bolinne (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijk een duurzame maatschappij? Isoleren van woning/huis in Bolinne kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 p/jaar. Op deze pagina kijken we naar de totale kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Bolinne. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€745
(€4600)
€1110
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€280
(€2000)
€350
(€2750)
Spouwmuur€185
(€1025)
€440
(€2600)
€920
(€3575)
HR++ glas€235
(€1900)
€270
(€4275)
€425
(€4725)
isolatie bolinne 5310

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bolinne?

Waarom moet ook ik mijn huis in Bolinne isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525, dat betekent een winst van 295 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Hubo, Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Eghezée

Dankzij de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Eghezée voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Eghezée
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Via de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Bolinne wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bolinne voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Bolinne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment