Woning isoleren Assesse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Assesse? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Assesse. We staan stil bij thema’s als deuren isoleren en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-assesse-5330

 • Investering snel terugverdiend
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNamen
GemeenteAssesse
Postcode5330
Gasverbruik23.170 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€172,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website check je de meest interessante onderdelen om een woning in Assesse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Assesse is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 820 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De prijzen variëren rond €1825 en het resultaat is zo’n €240 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, dekens, glaswol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Assesse kost +/- €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1010. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Je profiteert van zo’n €990 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we verscheidene populaire alternatieven. In het gedeelte hierna benoemen we de interessantste opties.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Assesse (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Assesse is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2975 m3. Dat is dus al gauw €1350 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Assesse. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3950)
€845
(€5950)
€1230
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€265
(€2600)
€380
(€3150)
Spouwmuur€395
(€825)
€580
(€2075)
€855
(€3550)
HR++ glas€195
(€1900)
€280
(€4275)
€430
(€4750)
isolatie assesse 5330

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Assesse?

Waarom zou ik mijn woning in Assesse isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega en Poweo, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Ook geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175, dat betekent een winst van 230 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Hubo, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Assesse

Door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Assesse in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Assesse
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Assesse wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Assesse voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Assesse. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment