Woning isoleren Longchamps

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Longchamps? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals HR++ glas en isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder tref je uiteenlopende informatie over isolatie Longchamps. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van verwarmingsbuizen en purschuim. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-longchamps-5310

 • Significant lagere energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode5310
Gasverbruik21.130 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€163,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna vind jij de meest populaire manieren om jullie woning in Longchamps te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Longchamps is betaalbaar (vanaf ongeveer € 900 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €195 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €250 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Longchamps kost zo’n €4850. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Het voordeel is zo’n €890 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we allerlei aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de populairste opties.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Longchamps (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Longchamps kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 per jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Longchamps. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4200)
€745
(€4500)
€1140
(€8350)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€265
(€2200)
€320
(€2850)
Spouwmuur€205
(€1525)
€640
(€2400)
€780
(€3675)
HR++ glas€230
(€1975)
€270
(€4250)
€395
(€5300)
isolatie longchamps 5310

Plekken in de buurt:

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Longchamps?

Waarom juist nu mijn huis in Longchamps isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als OCTA+ of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600, dat betekent een winst van 275, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande acties als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder ontdek je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Eghezée

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Eghezée in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Eghezée
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Longchamps wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Longchamps voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Longchamps. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment