Woning isoleren Saint-Germain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Saint-Germain? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel zoals isolatie van de spouwmuur of verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Saint-Germain. Dit kan gaan om onderwerpen als isolerende raambekleding en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-saint-germain-5310

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder tocht in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Voor klein en groot budget
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode5310
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€164,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek je de meest interessante stappen om je woning in Saint-Germain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Saint-Germain is betaalbaar (om en nabij de € 780 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €185 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1700 en het bespaart circa €190 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Saint-Germain kost ongeveer €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. De potentiële besparing ligt op €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11200. Het voordeel is ong. €900 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog enkele aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht behandelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Saint-Germain (februari 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en ook een energiezuinige toekomst? Isoleren van woning/huis in Saint-Germain is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 (jaarlijks). Hieronder bekijk je de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Saint-Germain. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3300)
€835
(€7350)
€1130
(€9000)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€275
(€2550)
€360
(€3000)
Spouwmuur€260
(€900)
€690
(€2075)
€830
(€3000)
HR++ glas€240
(€2800)
€260
(€3100)
€430
(€4725)
isolatie saint-germain 5310

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Saint-Germain?

Waarom zou ik mijn woning in Saint-Germain isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Engie of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze website lees je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Gamma, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Eghezée

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Eghezée op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Eghezée
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Saint-Germain wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Saint-Germain voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Saint-Germain. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment