Woning isoleren Florée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Florée? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals de buitengevel isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je handige informatie over isolatie Florée. We staan stil bij onderwerpen als je dak isoleren en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-floree-5334

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Reductie geluid
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNamen
GemeenteAssesse
Postcode5334
Gasverbruik21.240 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€165,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Florée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Florée is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 990 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn ongeveer €1600 en de besparing loopt op tot €235 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Florée kost gemiddeld €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Je profiteert van ong. €870 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we allerlei populaire vormen. Hieronder praten we over de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Florée (februari 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Florée is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. De besparing komt neer op €925 p/jaar. Op deze website vind je de totale prijs in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Florée. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4100)
€605
(€7400)
€950
(€8650)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€215
(€1950)
€315
(€3350)
Spouwmuur€250
(€1125)
€610
(€2675)
€800
(€3600)
HR++ glas€210
(€1875)
€275
(€3650)
€430
(€4550)
isolatie floree 5334

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Florée?

Waarom zou ik mijn woning in Florée isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Watz en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825 en dat bespaart tot €350 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Assesse

Door te profiteren van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Assesse op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Assesse
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Dankzij ons stappenplan creëer je een isolatieplan Florée wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Florée voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Florée. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een gezond leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment