Woning isoleren Noville-Sur-Mehaigne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Noville-Sur-Mehaigne? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen als gevelisolatie en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand ontdek je handige informatie over isolatie Noville-Sur-Mehaigne. We bespreken topics als muren isoleren en subsidie Isolatie februari 2024. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-noville-sur-mehaigne-5310

 • Besparen op energienota
 • Geen vochtproblemen
 • Draag bij aan een milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Beter energielabel

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode5310
Gasverbruik21.150 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€164,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop achterhaal je de meest rendabele stappen om jullie woning in Noville-Sur-Mehaigne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Noville-Sur-Mehaigne kan erg voordelig (plusminus € 810 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €280 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1975 en het rendement ligt op zo’n €235, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, glaswol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Noville-Sur-Mehaigne kost om en nabij de €4900. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1150. De potentiële besparing ligt op €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Hiermee bespaar je circa €970 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we allerlei populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Noville-Sur-Mehaigne (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en een duurzame toekomst? Isoleren van woning/huis in Noville-Sur-Mehaigne is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 per jaar. Hierna tref je de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Noville-Sur-Mehaigne. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3750)
€795
(€5250)
€1090
(€8300)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€295
(€2400)
€365
(€3300)
Spouwmuur€250
(€1225)
€720
(€2525)
€910
(€3175)
HR++ glas€220
(€1875)
€280
(€3025)
€405
(€4475)
isolatie noville-sur-mehaigne 5310

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Noville-Sur-Mehaigne?

Waarom mijn woning in Noville-Sur-Mehaigne isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050 en besparen tot €340 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Eghezée

Door te profiteren van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Eghezée kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Eghezée
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Noville-Sur-Mehaigne wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Noville-Sur-Mehaigne voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Noville-Sur-Mehaigne. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment