Woning isoleren Branchon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Branchon? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Branchon. Je kunt denken aan topics als isolerende deuren en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-branchon-5310

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een optimale leefomgeving
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode5310
Gasverbruik21.080 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€162,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk jij de meest toegepaste manieren om je woning in Branchon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Branchon is interessant (gemiddeld zo’n € 990 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1950 en het resultaat is zo’n €205 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, glaswol, steenwol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Branchon kost doorgaans €4450. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Het rendement is al snel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Hiermee bespaar je pakweg €750 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we verscheidene rendabele opties. Hierna benoemen we de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Branchon (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en ook een bewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Branchon is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Branchon. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3150)
€605
(€5150)
€1140
(€9750)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€280
(€2650)
€340
(€3550)
Spouwmuur€195
(€1225)
€720
(€1925)
€920
(€3400)
HR++ glas€225
(€2575)
€295
(€3500)
€435
(€4725)
isolatie branchon 5310

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Branchon?

Waarom moet ook ik mijn huis in Branchon isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3725, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Gamma, Big Mat, Hubo, Handy Home, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Eghezée

Door een speciale premie wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Eghezée aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Eghezée
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Branchon wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Branchon voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Branchon. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment