Woning isoleren Ghislenghien

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ghislenghien? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hieronder lees je waardevolle informatie over isolatie Ghislenghien. Bijvoorbeeld vraagstukken over je spouwmuur isoleren en ventilatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-ghislenghien-7822

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7822
Gasverbruik22.910 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€175,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Ghislenghien te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ghislenghien is interessant (vanaf ongeveer € 760 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn gemiddeld €1650 en je bespaart al snel €190, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, folie, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ghislenghien kost gemiddeld €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. De potentiële besparing ligt op €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12900. Daarmee bespaar je om en nabij €860, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog een aantal interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Ghislenghien (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Ghislenghien kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per jaar. Op deze pagina ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ghislenghien. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4100)
€825
(€6650)
€1210
(€8900)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€180
(€1700)
€385
(€2900)
Spouwmuur€330
(€725)
€540
(€2400)
€870
(€3025)
HR++ glas€240
(€1900)
€300
(€3650)
€435
(€4800)
isolatie ghislenghien 7822

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ghislenghien?

Waarom juist nu mijn huis in Ghislenghien isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475, waarbij u een besparing realiseert van €265 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Daardoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Ath

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ath in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Ath
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ghislenghien wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Ghislenghien voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Ghislenghien. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een comfortabel wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment