Woning isoleren Mainvault

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Mainvault? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals schuin dak isoleren en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Mainvault. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals je dak isoleren en ventilatieroosters. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-mainvault-7812

 • Elke maand besparen op energie
 • Een aangenaam wooncomfort
 • CO2 uitstoot beperken
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7812
Gasverbruik22.870 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€174,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna bekijk je de meest populaire toepassingen om jouw woning in Mainvault te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Mainvault is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 910 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €1975 en het resultaat is zo’n €250 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Mainvault kost ongeveer €5600. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Het voordeel is circa €770 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verschillende interessante opties. In de volgende paragraaf bespreken we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Mainvault (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en een bewuste wereld? Isoleren van een huis in Mainvault is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. De besparing komt neer op €1425 per jaar. Op deze pagina check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Mainvault. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3400)
€745
(€4700)
€1190
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€180
(€1850)
€315
(€2700)
Spouwmuur€275
(€975)
€530
(€2750)
€850
(€3150)
HR++ glas€235
(€2350)
€330
(€3275)
€385
(€5075)
isolatie mainvault 7812

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Mainvault?

Waarom juist nu mijn huis in Mainvault isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Lampiris, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325, waarbij u een besparing realiseert van €235 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Zo wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Brico, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Ath

Met hulp van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ath op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ath
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Mainvault wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Mainvault voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Mainvault. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren in een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment