Woning isoleren Villers-Notre-Dame

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Villers-Notre-Dame? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel als bijv. triple glas en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Villers-Notre-Dame. We zoomen in op thema’s als deuren isoleren en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-villers-notre-dame-7812

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7812
Gasverbruik22.890 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€175,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje bekijk je de aantrekkelijkste methodes om een woning in Villers-Notre-Dame te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Villers-Notre-Dame is goedkoop (al vanaf +/- € 820 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €265 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1775 en het bespaart circa €245, ieder jaar weer. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Villers-Notre-Dame kost +/- €5550. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Het rendement is ong. €760 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog enkele populaire vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest populaire vormen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Villers-Notre-Dame (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Villers-Notre-Dame is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. De besparing komt neer op €1050 (jaarlijks). Hieronder bekijk je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Villers-Notre-Dame. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3400)
€735
(€5300)
€1110
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€210
(€1800)
€305
(€2850)
Spouwmuur€185
(€1300)
€700
(€2600)
€815
(€3175)
HR++ glas€205
(€2100)
€265
(€3325)
€430
(€4925)
isolatie villers-notre-dame 7812

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Villers-Notre-Dame?

Wat is het voordeel van mijn woning in Villers-Notre-Dame isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Watz of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3750, dat betekent een winst van 215 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Big Mat, Brico, Dema, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Ath

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ath op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ath
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Villers-Notre-Dame wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Villers-Notre-Dame voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Villers-Notre-Dame. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment