Woning isoleren Rebaix

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Rebaix? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen zoals isolatie van de vliering en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hieronder check je handige informatie over isolatie Rebaix. Denk aan onderwerpen als bodemisolatie en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-rebaix-7804

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7804
Gasverbruik22.820 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€174,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje achterhaal je de meest interessante toepassingen om jullie woning in Rebaix te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rebaix kan erg voordelig (vanaf plusminus € 830 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €200, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Rebaix kost doorgaans €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12500. Je profiteert van om en nabij €910 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er meerdere alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Rebaix (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Rebaix kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. Dat is dus al gauw €800 p/jaar. Hieronder tref je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Rebaix. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€875
(€4900)
€1240
(€9300)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€260
(€2600)
€350
(€3150)
Spouwmuur€320
(€1550)
€710
(€2750)
€840
(€3375)
HR++ glas€235
(€2600)
€295
(€4050)
€450
(€5350)
isolatie rebaix 7804

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Rebaix?

Waarom mijn woning in Rebaix isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse klussen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna lees je een samenvatting van veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Brico, Hubo, Gamma, Handy Home, Dema, Big Mat. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ath

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ath op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ath
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Rebaix wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Rebaix voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Rebaix. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment