Woning isoleren Neerwaasten

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Neerwaasten? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Neerwaasten. Je leest uitvoerig over zaken als naden en kieren dichten en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-neerwaasten-7784

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Speciale groene leningen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteKomen-Waasten
Postcode7784
Gasverbruik22.750 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€172,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal jij de meest interessante stappen om jullie woning in Neerwaasten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Neerwaasten kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 880 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €280 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven bedragen zo’n €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €215, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Neerwaasten kost doorgaans €5900. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12100. Je profiteert van pakweg €820 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we nog meer interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Neerwaasten (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Neerwaasten is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Neerwaasten. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4050)
€655
(€5400)
€1040
(€8300)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€270
(€2450)
€325
(€3150)
Spouwmuur€295
(€1600)
€600
(€2200)
€860
(€3175)
HR++ glas€220
(€2875)
€290
(€3775)
€395
(€4525)
isolatie neerwaasten 7784

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Neerwaasten?

Waarom zou ik mijn huis in Neerwaasten isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij als Engie of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3275 en dat bespaart tot €295 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende acties als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Big Mat, Dema. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Komen-Waasten

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Komen-Waasten kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Komen-Waasten
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Neerwaasten wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Neerwaasten voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Neerwaasten. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment