Woning isoleren Gibecq

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gibecq? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website komen we met diverse informatie over isolatie Gibecq. Dit kan gaan om items als tochtstrips of tochtbanden en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-gibecq-7823

 • Uitstekend rendement
 • Vocht absorberend vermogen
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Meer stilte in huis
 • Erkende uitvoerders

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7823
Gasverbruik22.940 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€175,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref je de meest populaire methodes om jouw woning in Gibecq te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gibecq is goedkoop (vanaf ongeveer € 950 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €220 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1725 en de potentiële besparing ligt op €185 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Gibecq kost om en nabij de €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12100. Het voordeel is om en nabij €840 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zijn er nog enkele populaire opties. Hieronder benoemen we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Gibecq (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Gibecq kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2675 m3. Dat is dus al gauw €1475 (jaarlijks). Onderstaand komen we met de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Gibecq. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3400)
€855
(€6350)
€970
(€8050)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€170
(€2350)
€330
(€3100)
Spouwmuur€330
(€850)
€550
(€2650)
€800
(€3350)
HR++ glas€205
(€2025)
€280
(€4025)
€405
(€5175)
isolatie gibecq 7823

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Gibecq?

Wat is het voordeel van mijn woning in Gibecq isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600, waarbij u een besparing realiseert van €330 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Brico, Big Mat, Dema, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ath

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ath aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ath
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Gibecq wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Gibecq voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Gibecq. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment