Woning isoleren Moulbaix

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Moulbaix? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als schuin dak isoleren of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be check je belangrijke informatie over isolatie Moulbaix. We zoomen in op thema’s als vloerisolatie en verschillende materialen. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-moulbaix-7812

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7812
Gasverbruik22.880 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€174,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina vind jij de meest populaire manieren om jullie woning in Moulbaix te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Moulbaix is betaalbaar (vanaf zo’n € 790 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1725 en het resultaat is zo’n €220 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Moulbaix kost je zo’n €5500. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13000. Dit levert op ong. €760 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er nog meer mogelijke alternatieven. Hieronder vermelden we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Moulbaix (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een huis in Moulbaix kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. Dat is dus al gauw €1375 (jaarlijks). Hierna ontdek je de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Moulbaix. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4150)
€885
(€5350)
€1200
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€190
(€2600)
€355
(€3400)
Spouwmuur€390
(€1450)
€580
(€1950)
€930
(€3575)
HR++ glas€250
(€2625)
€275
(€3050)
€390
(€4500)
isolatie moulbaix 7812

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Moulbaix?

Waarom zou ik mijn woning in Moulbaix isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Ath

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ath op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ath
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Moulbaix wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Moulbaix voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Moulbaix. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment