Woning isoleren Isières

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Isières? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met belangrijke informatie over isolatie Isières. We staan stil bij items als spouwmuren isoleren en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-isieres-7822

 • Snelle terugverdientijd
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7822
Gasverbruik22.920 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€175,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Verderop achterhaal jij de interessantste toepassingen om je woning in Isières te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Isières is goedkoop (vanaf plusminus € 860 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €290 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen variëren rond €1750 en de winst ligt rond de €225, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Isières kost ongeveer €4950. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. De besparing loopt op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Het voordeel is grofweg €850 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zijn er meerdere alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Isières (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Isières is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2750 m3. Dat komt neer op €1450 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal calculeren we de kosten (bij benadering) in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Isières. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3450)
€625
(€6400)
€1100
(€8850)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€250
(€2350)
€380
(€3050)
Spouwmuur€360
(€1275)
€610
(€2475)
€945
(€3450)
HR++ glas€245
(€2800)
€275
(€4100)
€370
(€4550)
isolatie isieres 7822

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Isières?

Waarom mijn woning in Isières isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Essent of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Ook neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Hubo, Big Mat. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Ath

Door de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Ath op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ath
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Via de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Isières wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Isières voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Isières. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment