Woning isoleren Irchonwelz

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Irchonwelz? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties zoals schuin dak isoleren en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be komen we met belangrijke informatie over isolatie Irchonwelz. We staan stil bij thema’s als buitenmuren isoleren en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-irchonwelz-7801

 • Significant lagere energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Duurzame investering
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7801
Gasverbruik22.780 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€173,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Irchonwelz te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Irchonwelz kan erg voordelig (ongeveer € 780 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €275 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De kosten variëren rond €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €260 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Irchonwelz kost gemiddeld €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1090. Het rendement is al snel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Dit levert op zo’n €790, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we diverse alternatieve opties. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Irchonwelz (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Irchonwelz is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 per 12 maanden. Op deze website vind je de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Irchonwelz. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3050)
€875
(€4750)
€950
(€8450)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€255
(€2200)
€335
(€3550)
Spouwmuur€255
(€1700)
€730
(€2375)
€820
(€3050)
HR++ glas€200
(€2150)
€340
(€3650)
€370
(€4725)
isolatie irchonwelz 7801

Plaatsen in de omgeving:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Irchonwelz?

Waarom juist nu mijn huis in Irchonwelz isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en besparen tot €245, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Brico, Handy Home, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Ath

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ath aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ath
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Irchonwelz wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Irchonwelz voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Irchonwelz. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment