Woning isoleren Villers-Saint-Amand

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Villers-Saint-Amand? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur en tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Villers-Saint-Amand. Je kunt denken aan topics als isolatie buitenkant gevel en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-villers-saint-amand-7812

 • Forse besparing mogelijk
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7812
Gasverbruik22.900 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€175,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna tref je de interessantste acties om jouw woning in Villers-Saint-Amand te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Villers-Saint-Amand kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 900 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1800 en de winst ligt rond de €200 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Villers-Saint-Amand kost doorgaans €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1000. De potentiële besparing ligt op €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Daarmee bespaar je om en nabij €950 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog enkele interessante vormen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Villers-Saint-Amand (juni 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Villers-Saint-Amand kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. De besparing komt neer op €1350 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Villers-Saint-Amand. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4050)
€585
(€4550)
€1080
(€8900)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€175
(€2450)
€305
(€2700)
Spouwmuur€215
(€775)
€660
(€2650)
€920
(€3525)
HR++ glas€200
(€2525)
€270
(€3100)
€365
(€4575)
isolatie villers-saint-amand 7812

Plaatsen in de omgeving:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Villers-Saint-Amand?

Waarom zou ik mijn woning in Villers-Saint-Amand isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Mega of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450 en geeft een besparing van €345, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze website check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Brico, Dema, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Ath

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ath aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ath
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Villers-Saint-Amand wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Villers-Saint-Amand voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Villers-Saint-Amand. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment